Voordelen van zwangerschapsmassageStudies hebben aangetoond dat massage therapie tijdens de zwangerschap angstgevoelens kan reduceren, de symptomen van depressie kan verminderen, spier - en gewrichtspijn zal verlichten, de bevalling kan vergemakkelijken en de gezondheid van het pasgeboren kind gunstig kan beïnvloeden.


Het verminderen van zwellingen


Oedeem, of het zwellen van de gewrichten tijdens de zwangerschap, wordt vaak veroorzaakt door een verminderde bloedsomloop en een toename van de druk op de belangrijkste bloedvaten veroorzaakt door de zware baarmoeder. Massage stimuleert het zachte weefsel zodat er minder vocht wordt vastgehouden in de gezwollen gewrichten, wat tegelijkertijd ook het afvoeren van weefseloverschot, uitgevoerd door het lymfesysteem van het lichaam, zal verbeteren.

Het verminderen van zenuwpijn


Veel vrouwen hebben tijdens de laatste termijn van de zwangerschap last van sciatische zenuwpijn omdat de baarmoeder op dat moment rust op de bekkenbodemspieren en de spieren van de onderrug. De druk die de baarmoeder uitoefent verspreidt deze spanning naar de spieren van de boven - en de onderbenen waardoor ze zullen opzwellen en een druk zullen veroorzaken op de dichtbijgelegen zenuwen. Massagetherapie werkt in op de ontstoken zenuwen door de druk op de nabijgelegen spieren te verminderen. Veel vrouwen hebben al een aanzienlijke vermindering van sciatische zenuwpijn tijdens de zwangerschap ondervonden door middel van regelmatige massage.

Hormoonregulatie


Studies die werden afgenomen gedurende de voorbije 10 jaar hebben aangetoond dat hormoonwaarden die geassocieerd worden met ontspanning en stress gevoelig veranderden, wat leidde tot een stabielere gemoedstoestand en een verbetering van de cardiovasculaire gezondheid, wanneer massagetherapie werd toegevoegd aan de prenatale zorg van de zwangere vrouw.

Andere potentiële voordelen van prenatale massage:

- Het verminderen van rugpijn
- Het verminderen van gewrichtspijn
- Een verbeterde bloedsomloop
- Het verminderen van oedeem (ontsteking)
- Het verminderen van spierspanning en hoofdpijn
- Een vermindering van stress - en angstgevoelens
- Een verbeterde oxygenatie van het zachte weefsel en de spieren
- Beter slapen

Professionele massagetherapie  • heelt het lichaam

  • ontspant de geest

  • vernieuwt de levenskracht!